Polityka prywatności

    Niniejsza Polityka Prywatności ma na celu wyjaśnienie kim jesteśmy, w jaki sposób pozyskujemy dane osobowe oraz w jaki sposób są one przetwarzane w ramach działalności W rozkwicie. Prosimy o kontakt, jeżeli cokolwiek budzi Twoje wątpliwości lub wymaga wyjaśnienia.

  1. Kim jesteśmy i jak się z nami skontaktować?
    1. Administrowanie Stroną.
    2. Administratorem Twoich danych osobowych podanych nam w ramach korzystania z naszej strony internetowej pod adresem https://w-rozkwicie.pl (dalej: Strona) jest RRSoft Radosław Rosłaniec z siedzibą w Sochaczewie przy ul. Chłopickiego 9, NIP: 8262180964, Regon: 369082414 („Administrator”). W sprawach związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przez nas jako Administratora danych możesz się z nami skontaktować za pomocą formularza, dostępnego na Stronie kontaktowej, w formie korespondencji mailowej na adres kontakt@w-rozkwicie.pl lub w formie korespondencji tradycyjnej na nasz adres podany powyżej.

    3. Współadministrowanie Fanpage.
    4. Kiedy odwiedzasz nasz Fanpage prowadzony na Facebooku pod linkiem https://www.facebook.com/w.rozkwicie.mr, W rozkwicie wraz z Facebookiem wspólnie przetwarzają Twoje dane osobowe jako współadministratorzy. W rozkwicie I Facebook są Współadministratorami w rozumieniu art. 4 pkt 7 RODO, kiedy Ty odwiedzasz Fanpage, w tym kiedy korzystasz z czatu w celu skontaktowania się z nami. W rozkwicie zawarł umowę o współadministrowanie z Facebookiem w rozumieniu art. 26 RODO. Treść tej umowy jest dostępna pod linkiem: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum. Więcej informacji o tym jak Facebook przetwarza Twoje dane osobowe, kiedy korzystasz z produktów Facebooka, w tym kiedy odwiedzasz nasz Fanpage znajdziesz pod linkiem: https://www.facebook.com/policy.

  2. Jakie kategorie danych przetwarzamy?
  3. Ponieważ Twoja anonimowość jest dla nas istotna, przetwarzamy jedynie minimalną ilość Twoich danych, niezbędną do prawidłowego funkcjonowania naszej Strony lub Fanpage to znaczy:

    • dane identyfikacyjne podane w formularzu rejestracyjnym lub dane podane przy rejestracji Twojego konta na FB, w tym imię i nazwisko;
    • dane teleadresowe, w tym adres korespondencyjny, numer telefonu, adres e-mail lub inne dane kontaktowe;
    • możemy tymczasowo przetwarzać Twój adres IP lub inne dane pozostawione przez Ciebie za pomocą cookies.

  4. W jakich celach i na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?
  5. Twoje dane osobowe pozostawione na Stronie lub na Fanpage Facebook lub przez Ciebie podane przetwarzamy w celu:

    • Podjęcia działań na Twoje żądane przez zawarciem Umowy lub w celu wykonania zawartej z Tobą Umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;
    • realizacji naszego prawnie uzasadnionego interesu Administratora lub strony trzeciej, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, dla:
      • odpowiedzi na pytania zadawane za pośrednictwem formularza kontaktowego lub za pośrednictwem czatu na naszym Fanpage oraz prowadzenia z Tobą innej korespondencji;
      • ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;
      • badania zgodności z prawem sposobu korzystania ze Strony;
      • poprawy jakości i rozwoju naszej Strony poprzez korzystanie przez nas z technologii cookies, która pozwala na prawidłowe funkcjonowanie naszej Strony, jak również na analizowanie informacji o tym, jak korzystasz z naszej Strony, np. na co nasi użytkownicy Strony klikają najczęściej, kiedy ruch się zwiększa etc.
    Podawanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże czasami może być konieczne do celów korzystania z naszych usług, np. mogą okazać się niezbędne do wykonania umowy lub do udzielenia odpowiedzi na skierowane zapytanie albo w celu prowadzenia korespondencji.

  6. Jak długo przetwarzamy Twoje dane?
  7. Co do zasady, Twoje dane będą przetwarzane tylko tak długo jak będzie to koniecznie ze względu na cel, w jakim Twoje dane są przetwarzane z uwzględnieniem przepisów prawa (w szczególności w okresie, w którym zgodnie z prawem cywilnym można dochodzić swoich roszczeń, czyli do 6 lat). Okresy te mogą ulec odpowiedniemu i niezbędnemu wydłużeniu, w przypadku ew. roszczeń i postępowań sądowych – o czas trwania tych postępowań oraz ich rozliczenia – a także jeśli przepisy prawa w określonych wypadkach zobowiązują nas do dłuższego ich przetwarzania.

  8. Kto faktycznie ma dostęp do Twoich danych osobowych?
  9. Do Twoich danych osobowych dostęp uzyskują wyłącznie:

    • odpowiednio upoważnieni pracownicy lub współpracownicy Administratora, którzy są zobowiązani do ich zachowania w tajemnicy oraz niewykorzystywania w celach innych niż te, dla których pozyskaliśmy Twoje dane;
    • Facebook jako współadministratora danych przetwarzanych za pomocą naszego Fanpage (więcej informacji znajdziesz pod linkiem: https://www.facebook.com/about/privacy).
    • podmioty, które na rzecz Administratora są zaangażowane w proces poprawy jakości i rozwoju Strony.
    Możemy być także zobowiązani do udzielenia określonych informacji organom władzy publicznej, na potrzeby prowadzonych przez te organy postępowań. W takim wypadku informacje są udzielane wyłącznie, jeśli istnieje ku temu właściwa podstawa prawna.

  10. Twoje prawa
  11. Przysługują Ci następujące prawa:

    • dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii,
    • sprostowania swoich danych,
    • żądania usunięcia danych,
    • żądania ograniczenia przetwarzania danych.
    W przypadku przetwarzania Twoich danych osobowych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora lub strony trzeciej, masz prawo do sprzeciwienia się takiemu przetwarzaniu ze szczególnych dotyczących Ciebie przyczyn. W celu wykonania wyżej wymienionych praw, skontaktuj się z nami mailowo pod adresem e- mailkontakt@w-rozkwicie.pl lub w formie korespondencji tradycyjnej. Jeśli masz wątpliwości odnośnie zgodności z prawem przetwarzania Twoich danych osobowych przez nas, przysługuje Ci prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

  12. Transfer danych poza EOG
  13. W związku z możliwością udostępniania danych zbieranych przy pomocy cookies naszych dostawców zewnętrznych, informujemy, iż niektóre dane mogą być przekazane poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG). Takie przekazywanie danych odbywa się na podstawie standardowych klauzul umownych zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej albo na podstawie Państwa wyraźnej zgody.

  14. Pliki Cookies
  15. Podczas korzystania z naszej Strony, na Twoim urządzeniu (urządzeniu końcowym) mogą zostać zapisane pliki cookies. Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami na temat plików cookies oraz sposobu ich wykorzystywania. Cookies to małe pliki tekstowe, które są umieszczone w pamięci stałej urządzenia podczas odwiedzania niektórych stron internetowych. Zawierają one informacje na temat urządzenia i nie zawierają danych o Twojej tożsamości. Pliki te nie mogą być wykorzystane do infekowania urządzenia wirusami lub innym złośliwym oprogramowaniem. W plikach cookies przechowujemy podstawowe, anonimowe informacje o użytkownikach (np. identyfikator nadawany przez naszą stronę internetową) oraz dane służące podniesieniu komfortu korzystania ze Strony, potrzebne dla optymalizacji i poprawnego wyświetlania treści zawartych na podstronach.

  16. Strona może wykorzystywać następujące typy cookies:
    • Niezbędne. Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do świadczenia usług i prawidłowego działania Strony. Informacje gromadzone za pomocą tych plików cookie są wykorzystywane wyłącznie w celu świadczenia usług i nigdy nie są udostępniane stronom trzecim. Nie możesz zrezygnować z tych plików cookie. Możesz je zablokować lub usunąć, zmieniając ustawienia urządzenia. Pamiętaj, że usuwając te pliki cookies możesz nie być w stanie korzystać z poszczególnych funkcji Strony, a w niektórych przypadkach Strona może przestać działać.
    • Preferencyjne. Funkcjonalne pliki cookie pozwalają nam zapamiętać dokonane wybory i zapewniają ulepszone, bardziej osobiste funkcje. Przykłady obejmują nazwę użytkownika, język, region. Informacje gromadzone za pomocą tych plików cookie są wykorzystywane wyłącznie w tym celu i nigdy nie są udostępniane stronom trzecim.
    • Wydajnościowe i statystyczne. Współpracujemy z podmiotami zewnętrznymi, które używają plików cookie do gromadzenia danych, które pomagają nam zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy czy goście korzystają z naszej Strony. Używamy tych informacji, aby zidentyfikować ulepszenia, które możemy wprowadzić w celu zwiększenia Twojej wygody.
    • Reklamowe i społecznościowe. Współpracujemy z podmiotami zewnętrznymi, które używają plików cookie do gromadzenia informacji o stronach, linkach i innych odwiedzanych witrynach. Pliki cookies służą do wyświetlania w Internecie reklam, które są bardziej odpowiednie dla Ciebie i Twoich zainteresowań. Informacje gromadzone przez reklamowe pliki cookie będą wykorzystywane do śledzenia wizyt i działań w naszej Strony, a także do dostarczania raportów i analiz do nas i naszych partnerów.
  17. Zewnętrzni dostawcy
  18. Administrator korzysta z usług i narzędzi dostawców zewnętrznych, w szczególności w zakresie związanym z dostarczaniem usług dostępnych za pośrednictwem Strony Internetowej. Korzystamy z następujących technologii pochodzących od naszych partnerów:

    • Google Analytics
      Korzystamy z narzędzi Google Analytics, które zbierają anonimowe informacje na temat odwiedzin Użytkownika w Serwisie, takie jak podstrony, które wyświetlił, czas, jaki spędził w serwisie czy przejścia pomiędzy poszczególnymi stronami w celu generowania anonimowych statystyk dotyczących funkcjonowania stron oraz umożliwienia analizy aktywności na stronie internetowej tak, aby jak najlepiej dopasować naszą ofertę do potrzeb Użytkowników. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics. Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA https://policies.google.com/privacy?hl=pl
    • Google AdWords
      Korzystamy z narzędzi Google AdWords, dzięki czemu możemy prezentować naszą ofertę w obrębie wyszukiwarki Google oraz na witrynach, które są częścią sieci reklamowej Google. Użytkownikowi wpisującemu określone hasła w wyszukiwarce wyświetlana może zostać nasza reklama skorelowana z wpisanym hasłem. W ramach Google AdWords analizujemy skuteczność reklam publikowanych na stronach Google, co pozwala lepiej dopasować nam ofertę do Twoich oczekiwań. Po kliknięciu na baner ogłoszenia publikowanego przez Google na Twoim komputerze zapisywane są pliki cookies w ramach AdWords. Pozyskiwane są jedynie informacje statystyczne służące identyfikacji banera reklamowego.
    • Facebook Pixel
      Jest to narzędzie, które pomaga nam mierzyć skuteczność reklam na podstawie analizy działań podejmowanych przez Ciebie w naszym Serwisie. Dane z piksela wykorzystujemy m.in. do: emisji reklam wśród właściwej grupy odbiorców, tworzenia grup odbiorców reklam, w tym tzw. look-alike, analizowania tego, co zdarzyło się w wyniku kliknięcia w reklamę zarówno za pośrednictwem narzędzi reklamowych Facebook jak i w Serwisie, używania innych narzędzi reklamowych Facebook, jak np. custom audience. Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA https://pl-pl.facebook.com/privacy/explanation
    • Hotjar
      W Serwisie wykorzystujemy narzędzie Hotjar, które monitoruje oraz zapisuje zachowanie użytkownika. Narzędzie to rejestruje dane takie jak: nawigacja, przewijanie strony, ruch kursora. Zbierane są także informacje na temat lokalizacji, używanego urządzenia, systemu operacyjnego, przeglądarki czy plików cookie. Hotjar nie zbiera ani nie przechowuje innych danych. Więcej informacji na temat polityki prywatności narzędzia Hotjar znajduje się pod linkiem: https://www.hotjar.com/privacy. Jeżeli nie chcesz, aby Twoja aktywność w Serwisie była mierzona przez Hotjar, skorzystaj z poniższego linku: https://www.hotjar.com/opt-out. Pamiętaj, że jeśli po skorzystaniu z tej funkcji usuniesz pliki cookie w swojej przeglądarce i wrócisz na naszą stronę, monitorowanie Hotjar włączy się ponownie.https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy/
    • Freepick
      Icons made by Freepik from www.flaticon.com

  19. Jak zarządzać plikami cookies
  20. Wszystkie przeglądarki umożliwiają zarządzanie plikami cookie w folderze plików cookie przeglądarki internetowej. Oznacza to, że możesz usunąć pliki cookie po zakończeniu wizyty na stronie internetowej lub możesz ustawić swoje preferencje dotyczące korzystania z plików cookie przed rozpoczęciem przeglądania witryny. Pamiętaj, jak wspomniano powyżej, że usunięcie lub odrzucenie plików cookie może negatywnie wpłynąć na komfort korzystania z naszego Serwisu. Więcej informacji możesz znaleźć tutaj:

  21. Więcej informacji na temat plików cookies:
  22. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat plików cookie lub ich kontroli, wyłączania lub usuwania, odwiedź www.aboutcookies.org w celu uzyskania szczegółowych wskazówek. Ponadto niektóre zewnętrzne sieci reklamowe, w tym Google, pozwalają użytkownikom zrezygnować lub dostosować preferencje związane z przeglądaniem Internetu. Aby dowiedzieć się więcej o tej funkcji od Google https://adssettings.google.com/u/0/authenticated?hl=plMożesz także dowiedzieć się więcej o kierowaniu i ponownym kierowaniu reklam oraz o tym, jak wyłączyć tę funkcję, odwiedzając stronę http://www.youronlinechoices.com.

  23. Zmiana Polityki Prywatności
  24. Informujemy Cię, że nasza Polityka Prywatności może być w przyszłości zmieniana tak, żeby dopasować ją do Twoich oczekiwań oraz wymogów stawianych przez przepisy prawa. Nowa Polityka Prywatności zostanie Ci udostępniona przez naszą Stronę.



Znajdź nas